diumenge, 14 d’abril del 2013

Joves emprenedors, des de l’escola


El disseny de l’EyeCopter, un exemple de projecte emprenedor
Marc Unzueta i Víctor Robert són dos estudiants de segon de batxillerat de l’Escola Pia de Santa Anna que han creat l’EyeCopter, un petit helicòpter no tripulat “sorgit d’un brainstorming per trobar idees viables per reduir els costos de les activitats aèries”. A partir d’aquí, van dissenyar un aparell de control remot capaç d’enregistrar imatges. Unzueta i Robet expliquen que “la voluntat és fer eficients activitats que econòmicament avui són molt costoses”. Per això, a banda de ser una afició, tenen la intenció de donar-li tres funcions: prevenció d’incendis, control de masses en manifestacions i gravació d’imatges aèries.
Unir coneixements
Els estudis de Batxillerat així com els universitaris compartimenten els coneixements en àrees molt concretes i diferenciades. Els joves emprenedors han volgut trencar barreres i mesclar de nou coneixements de dues branques d’estudi diferents: la tecnològica i la social. La seva tutora del treball de recerca, Marta Mons, assegura que “el projecte ha anat creixent perquè han ajuntat les eines que necessitaven”, fent referència al coneixement tecnològic necessari per desenvolupar l’EyeCopter i el social per tal de gestionar el projecte correctament i “saber quines opcions reals té de sortir al mercat”, afirma Mons.
Micromecenatge
Tots dos emprenedors ara volen fer un pas endavant. El seu innovador helicòpter ha entrat a la pàgina de micromecenatge Goteo.org, un espai que confien “ens permetrà recuperar la inversió inicial feta”. En la primera ronda de la recol·lecta, els estudiants demanen 875 euros que també serviran per començar a millorar el projecte. Goteo.org, però, els obre les portes a “plantejar-nos la nostra idea com a model de negoci”. Per això, a llarg termini volen “desenvolupar una empresa especialitzada en la construcció de quadcopters que facin un servei que actualment costa molts diners”, com ara controlar grans masses de gent en manifestacions o reduir el nombre d’incendis mitjançant la prevenció.
Opció de futur
El projecte s’ha desenvolupat en el marc d’una assignatura que ofereix l’escola, ‘Emprenedoria i Innovació’. Estel Paloma, que n’és la responsable, afirma rotundament que “l’EyeCopter pot ser un model de negoci”, però sobretot destaca la capacitat emprenedora dels dos joves. Així, Paloma reconeix que “emprendre és tenir una actitud positiva i des de les escoles tenim l’obligació d’impregnar els alumnes i de transmetre’ls aquesta visió”. Igualment, afegeix que “es tracta d’ajudar-los perquè l’EyeCopter sigui una llavor pel seu futur”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada